Бизаран случај у Словенији: Одсекла руку да би узела милион евра од осигурања

© Tanjug / Јарослав Пап / Сцена са увиђаја
Сцена са увиђаја - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Од почетка прошле године словенска јавност, али и регион, прате случај Словенке Јулије Адлешич која се нашла у притвору због одрезане шаке. Без ње је остала 4. јануара 2019, а тврди да се ради о несрећи која се догодила док је резала гране за огрев циркуларном тестером за дрва.

Јулија се нашла се пред судом у Љубљани под оптужбом да је себи одсекла руку како би узела новац од осигурања.

„Нико никада себи не би пожелео да постане инвалид. Да могу, вратила бих време и не бих се ни приближила тестери. Неко мисли да сам осигурана на велик износ, али у иностранству су тако висока осигурања најнормалнија“, поручила је Словенка на рочишту у Окружном суду.

Неколико дана након што је изгубила шаку, Јулија је затражила исплату одштете од осигурања с којима је претходно склопила уговор, али љубљанска полиција је врло брзо открила да се ради о чистој превари. Односно, они сумњају да је Јулија сама себи намерно одсекла руку како би дошла до новца.

Како преносе “24сата.хр”, у овој превари наводно су јој помогли дечко Себастијен Абрамов (30) и његови родитељи, а против њих четворо поднете су пријаве. Тужилаштво тврди да су они крајем 2018. детаљно планирали превару и међусобно поделили улоге како да је изведу. Већ су тада склопили полисе осигурања са пет осигуравајућих компанија у случају несреће са високим предвиђеним одштетама и ратом. Убрзо су уплатили и прве рате полиса, а Јулији би требало да буде исплаћено 1,1 милион евра одштете у случају инвалидности, а већ почетком прошле године остала је без шаке.

Према извештају полиције, све се догодило у дворишту родитеља њеног дечка, када је Јулија остала без руке. Себастијенов отац (64) пружио јој је прву помоћ а затим позвао хитну, али одсечени део руке им није дао, већ га је оставио на месту несреће.

Дистанцирала се од родитеља

Полиција је пронашла одсечени уд и касније га однела у болницу, где су лекари успели да јој "врате руку" и тако је спасе трајног инвалидитета. Међутим, она се вратила после неколико дана тврдећи да са руком нешто није у реду. Лекари су утврдили да је руку стискала у фрижидеру како би испало да операција није била успешна.

Полиција сумња да је Јулију на ово наговорио дечко Себастијен, коме се још суди и због убиства девојке Саре Вебер 2015. године. Јулијина мајка истиче како је њена ћерка, кад је почела везу са Себастијеном, тражила све више новца од њих као и да јој се јавило неколико девојака које је искоришћавао за своје преваре и крађе. Међутим, Јулија је на суђењу негирала све, штитећи дечка и себе, а од својих родитеља се дистанцирала.

„Када сам имала 20 година остала сам без руке, моја младост је уништена и потпуно је неразумно да би ико уопште помислио да је то није била несрећа, а још мање да је цела породица умешана. Негирам све оптужбе да се ради о казненом делу и превари. Ради се о несрећи, о сплету несрећних околности“, поручила је још Јулија и одбацила наводе тужилаштва рекавши да нема доказа да је ово планирано годину дана унапред.

Под нераван, сто нестабилан

Руку је на сваком рочишту скривала у џепу или под марамом.

„Осигурана сам од малена. Дакле, од тада планирам преваре? Не могу ни да замислим како бих испланирала тако нешто. Можда се несрећа не би догодила да сам била опрезнија, али то не значи да је било шта планирано“, рекла је Јулија.

Радница осигуравајуће куће с којима су осумњичени склопили уговор открила је приликом испитивања да су као рачун за отплату одштете уписали рачун Себастијенове мајке а не Јулијин. Јулија је упозоравала и како није направљена реконструкција целог догађаја.

„Под на ком је стајао сто са тестером био је нераван, а сто је био нестабилан. Тестера није била причвршћена, а на мене је скочио пас и тако сам пала под тестеру“, појаснила је она, али медицински вештак Матјаж Веселко ту верзију приче је демантовао, истакавши како повреда не би била таква да ју је пас заскочио и да се ради о несрећи.

„Повреда шаке десила се стављањем руке водоравно испод тестере под углом од 90 степени, види се да се ради о “глаткој” посекотини“, појаснио је Веселко.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала