Белоруска опозиција тражи помоћ ЕУ за ангажовање адвоката

© REUTERS / VASILY FEDOSENKOЧлан Координационого савета белоруске опозиције Павел Латушко
Члан Координационого савета белоруске опозиције Павел Латушко - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруска опозиција рачуна на то да ће јој Европска унија помоћи да ангажује међународну адвокатску фирму, изјавио је члан Президијума Координационог савета опозиције Белорусије Павел Латушко.

 „Европска унија, на то заиста рачунамо, треба да нам пружи подршку у ангажовању адвокатске канцеларије светске класе која би могла да прикупља информације о извршењу злочина и насиља над Белорусима и да касније предложи међународне правне механизме за кажњавање оних који су починили те злочине“, истакао је Латушко.

Коментаришући одлазак чланова Координационог савета Марије Колесњикове у Украјину, Латушко је рекао да је она поцепала свој пасош.

„Последње информације које сам добио је да је (Колесњикова) била принуђена да оде на територију Украјине, али док је прелазила границу, једноставно је поцепала пасош. То је врло достојан поступак“, рекао је Латушко.

Према његовим речима, он не зна где се сада Колесњикова налази.

Раније је Погранични комитет Белорусије саопштио да су представници опозиционог савета Антон Родњенков, Марија Колесњикова и Иван Кравцов прошли регистрацију на граничном прелазу и кренули ка Украјини. Касније се испоставило да су Кравцов и Родњенков напустили територију Белорусије, а да је Колесњикова приведена.  

Међутим, после тога је Министарство унутрашњих послова Украјине саопштило да Антон Родњенков и Иван Кравцов нису задржани у Украјини и да могу безбедно да се крећу по земљи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала