Бивши адвокат: Трамп за Путина говорио да је цар и најбогатији на свету; Песков: Лажна вест

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаБолтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека
Болтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши адвокат америчког председника Доналда Трампа тврди да је Трамп за руског председника Владимира Путина говорио да је цар и диктатор, као и да је најбогатији на свету. Портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да је у питању лажна вест.

Мајкл Коен у књизи  „Издајник: Истинита прича Мајкла Коена, бившег личног адвоката председника Доналда Трампа“ која је данас угледала светлост дана, пише, тврдећи да су то Трампове речи:

„Путин није председник Русије. Он је владар. Он је диктатор. Он је цар. Он може да ради шта хоће. Биће лидер до краја живота.“

Он наводи да му је амерички председник показивао фотографију у новинском чланку о „Гаспрому“ на којој је представљено 25 танкера, од којих је 20 ишло у једном правцу а пет у другом. „Ових пет је за Путина“, говорио је Трамп, према речима Кеона.

Трам је сматрао, према Коену, Путина за најбогатијег човека у свету, тврдећи да руски председник контролише 25 одсто руске привреде, укључујући велике компаније као што је „Гаспром“.

Навео је и да је Трамп говорио да руски председник користи олигархе како би инвестирао своја средства.

„Све то што они раде – инвестирају Путинов новац. Постоји банка у Швајцарској која има само једног клијента... То знам сигурно. Путин поседује више од билион долара“, наводно је рекао Трамп.

Адвокат каже и да је током предизборне кампање почео да мисли како Трамп „потајно жели исту такву власт какву има Путин“.

На питање да ли верује да је Трамп могао да говори о Путину на тај начин и како у Кремљу коментаришу то да Путин наводно поседује толики новац, Песков је кратко одговорио:

„Још једна лажна вест уз помоћ које аутор жели да обезбеди популарност за своју књигу.“

Ко је аутор књиге

Коен је, иначе, био осуђен на три године затвора због финансијских и других малверзација. Током пандемије вируса корона био је пуштен да казну служи у кући, али су убрзо почели да га виђају по ресторанима и на улицама Њујорка, због чега је поново завршио у затвору. 

Суд је 9. јула поново разматрао његов случај и он је ослобођен.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала