Додик званично затражио пресељење амбасаде БиХ у Јерусалим, Комшић тражи признање Косова

© Sputnik / Дејан Симић Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“Милорад Додик на приказу војне способности „Слобода 2019“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поднео је Председништву БиХ захтев да се одржи седница тог тела на којој би било разматрано пресељење Амбасаде БиХ из Тел Авива у Јерусалим.

Додик је поручио да без обзира на то шта прича Шефик Џаферовић он према Пословнику мора да закаже седницу Председништва на ту тему, преноси Танјуг.

Џаферовић је, наиме, рекао раније да Председништво БиХ неће разматрати Додикову иницијативу.

Израелски војници у Јерусалиму - Sputnik Србија
Хоће ли Додик успети да пресели амбасаду БиХ из Тел Авива у Јерусалим

„Према Пословнику, без обзира на то што Џаферовић прича да неће ставити на дневни ред, он мора заказати седницу Председништва БиХ. Верујем да ће то урадити. Видим да и они имају неке иницијативе, ја нисам против њихових иницијатива, шта год биле. Треба разговарати и треба о томе да се одлучује, а не да буду табу теме“, рекао је Додик у Мостару.

Упитан шта очекује од сутрашњег сусрета чланова Председништва БиХ са специјалним изаслаником америчког Стејт департмента за Балкан и замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером, Додик је казао да, колико зна, Палмер долази да се упозна о ситуацији у БиХ.

„Вероватно и да славодобитно обележи договор о Мостару. Колико знам дан после доћиће у Мостар да прича о изборима. Рећи ћу му да ми сматрамо да треба да добијемо услове за фер и поштене изборе у Мостару, као и да раније опструкције буду отклоњене. Од избора у Мостару зависи ситуација у овом граду“, рекао је Додик.

Додик је данас у Мостару разговарао са Србима у том граду, а потом се састао и са председником ХДЗ БиХ Драганом Човићем.

Истог дана када је Додик поднео иницијативу за пресељење амбасаде, хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић, који је у то тело изабран гласовима Бошњака, предао је Генералном секретаријату Председништва захтев за сазивање ванредне седнице тог тела на којем би се разматрао предлог одлуке о признавању „независности Републике Косово“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала