Двојица сарадника Координационог савета се јавила: У Кијеву су

© Sputnik / Стрингер / Уђи у базу фотографијаДржавна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву
Државна застава на згради Министарства спољних послова Украјине у Кијеву - Sputnik Србија
Пратите нас
Иван Кравцов и Антон Родњенков, двојица сарадника опозиционог Кооординационог савета у Белорусији, који су данас колима прешли у Украјину, јавили су се КС да се налазе у Кијеву.
„На безбедном су и осећају се нормално“, наводе у Координационом савету.

Представник за штампу Виктора Бабарика, бившег кандидата на изборима за председника Белорусије, рекао је да се Кравцов и Родњенков спремају да одрже конференцију за новинаре.

Раније данас председник Белорусије Александар Лукашенко испричао је у интервјуу руским медијима како је изгледао њихов прелазак преко границе и шта се догодило с чланицом председништва Коордионационог савета Маријом Колесњиковом која је такође путовала с њима, али су је они, како су Лукашенка информисали граничари, избацили из кола након чега је приведена.

„Они су показали пасош на на нашем прелазу. Цариници, граничари су их пропустили. Даље следи украјински прелаз, али између та два прелаза, и тамо су кренули, има 8-9 километара. И тамо смо, поред основог прелаза поставили још један пункт. Граница се појачано обезбеђује. Природно, тамо су их зауставили, а они у атомобилу на гас. А њу су избацили из кола у вожњи. У покрету“, рекао је Лукашенко.

Након тога што се догодило, граничари су привели Колењикову, навео је он.

„А они преко границе, преко украјинског прелаза. Украјинци су их, колико сам сада информисан, привели. И ми водимо с њима преговре да их нам врате“, рекао је председник мислећи на Кравцова и Родњенкова.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала