Лукашенко: Опозиционарка хтела да побегне у Украјину, али је колеге избациле из аутомобила

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаМитинг возле здания Национальной Белтелерадиокомпании в Минске
Митинг возле здания Национальной Белтелерадиокомпании в Минске - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је чланица Координационог савета Белорусије Марија Колесњикова хтела да побегне у Украјину код своје сестре и да он, као граничар, сматра да су исправно поступили што су је ухапсили.

Како наводи новинар Евгениј Рошков, дописник руске телевизије „Русија 1“, у интервјуу који је дао руским медијима Лукашенко је рекао да је у току са оним шта се дешава са Колесњиковом и да је она заиста хтела да побегне у Украјину, јер тамо наводно има сестру.

Говорећи о двојици других опозиционара, који су ипак успели да пређу у Украјину, Лукашенко је рекао да сада траже од Украјине да их врате.

Лукашенко је рекао да га извештавају, да је упознат с тим преко специјалних служби и граничара.

„Они су показали пасош на на нашем прелазу. Цариници, граничари су их пропустили. Даље следи украјински прелаз, али између та два прелаза, и тамо су кренули, има 8-9 километара. И тамо смо, поред основог прелаза поставили појачање, граница се појачано обезбеђује. Природно тамо су их зауставили, а они у атомобилу на гас. А њу су избацили из кола у вожњи. У покрету“, рекао је Лукашенко.

Након тога што се догодило, граничари су привели Колењикову, навео је он.

„А они преко границе, преко украјинског прелаза. Украјинци су их, колико сам сада информисан, привели. И ми водимо с њима преговре да их нам врате“, рекао је председник мислећи на Кравцова и Родњенкова.

Представници Координационог савета опозиције Белорусије Антон Родњенков, Иван Кравцов и чланица председништва савета Марија Колесњикова покушали аутомобилом да напусте Белорусију и уђу у Украјину. Како је саопштила погранична служба Белорусије, Колесњикова и двојица опозиционара су прошли проверу докумената на белоруској граници и упутили су се ка Украјини. Међутим, на путу ка украјинској граници срели су пограничну контролу након чега је њихов аутомобил нагло убрзао, чиме су угрозили живот једном припаднику граничне службе. Према речима портпарола пограничне службе Белорусије Антона Бичковског, Колесњикову су „избацили“ из аутомобила. Након тога су је белоруски граничари задржали како би разјаснили догађај.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала