Руска вакцина против короне биће различита за децу и одрасле

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаЛаборант у Научно-истраживачком центру "Гамалеја" тестира вакцину против вируса корона
Лаборант у Научно-истраживачком центру Гамалеја тестира вакцину против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска вакцина против вируса корона биће различита за децу и одрасле, саопштио је директор Националног истраживачког центра за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ Александар Бутенко.

Према његовим речима, на основу руске вакцине „Спутник V“ која је јуче пуштена у промет, производиће се две категорије вакцина.

„Биће две категорије вакцине: за одрасле и за децу. За децу ће бити блажа и изазиваће мање реакција. Деца имају мању телесну тежину него одрасли и због тога ће примати мању дозу. Притом, имуни систем детета није толико развијен као код одраслих. У сваком случају, све вакцине имају градације – за децу и за одрасле“, рекао је Бутенко.

Он је додао да ће се „дечјом“ вакцином бавити након завршетка фазе масовног тестирања на одраслима. Научник је истакао да би у тој фази тестирања вакцине „Спутник V“ требало да буде укључено што више људи свих старосних група и полова.

Тренутно у тестирањима вакцине учествују особе старије од 18. година.

Подсетимо, Русија је 11. августа регистровала прву у свету вакцину против вируса корона. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала