Шапић изабран за председника Скупштине општине Нови Београд

© Tanjug / RADE PRELICАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Скупштина општине Нови Београд добила је ново руководство, а за председника тог локалног парламента изабран је досадашњи председник општине Александар Шапић.

На конститутивној седници, одржаној јуче, потврђени су мандати одборника, а Шапић је изабран са 48 гласова подршке, од 49 одборника, за председника Скупштине општине.

Шапић је за Танјуг рекао да ће нова општинска власт бити формирана у наредних месец дана, када ће бити познато име новог председника општине.

У новом сазиву локалног парламента је укупно 49 одборника са три изборне листе- СПАС, СНС и СПС-ЈС.

За секретара Скупштине општине је изабрана Татјана Китановић, која је и у прошлом сазиву имала ту функцију, додао је Шапић.

Према коначним резултатима локалних избора 21. јуна, после поновљеног бројања гласова по приговору СНС, тесну победу остварила је Шапићева листа СПАС са освојеним мандатом више од СНС.

На седници Општинске изборне комисије, одржаној 9. јула, након поновног пребројавања гласова, утврђено је да је листа предвођена Шапићем освојила 43 одсто гласова, односно 23 мандата, док је другопласирана листа „Александар Вучић - За нашу децу“ са освојених 42 одсто гласова, односно 22 мандата.

Осим одборника са Шапићеве и листе СНС, у новом сазиву локалног парламента су и четири одборника коалиције Социјалистичка партија Србије-Јединствена Србија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала