Тик Ток уклонио више од 400 страница са садржајем који је забрањен у Русији

© ChesnotТик ток
Тик ток - Sputnik Србија
Пратите нас
Савезна служба Русије за надзор комуникација, информационих технологија и медија (Роскомнадзор) је, у сарадњи са друштвеном мрежом Тик Ток, удаљила више од 400 интернет страница са садржајем који је забрањен у Русији, наводи се у саопштењу службе.

„Као резултат сарадње са администрацијом друштвене мреже Тик Ток и на основу федералног закона број 149-ФЗ „О информацијама“ уклоњено је више од 400 интернет страница са илегалним садржајем (информације о наркотицима, суицидни садржаји итд.)“, рекли су у саопштењу службе.

Фејсбук и Твитер - Sputnik Србија
Москва позвала Фејсбук и Твитер да поштују међународне норме

Од почетка године је са 20 страница Тик Тока уклоњен садржај којим се позивају људи да узму велике дозе препарата против алергије. Како су медији раније извештавали, тинејџери су у САД покренули изазов преко те друштвене мреже, позивајући људе да то чине како би изазвали халуцинације.

Роскомнадзор ограничава доступ социјално опасним садржајима у складу са законом „О информацијама, информационој технологији и заштити информација“ ван суда на основу органа које је овластила влада Русије.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала