Троје представника белоруске опозиције отишло у Украјину

© Sputnik / Павел Паламарчук / Уђи у базу фотографијаЗнак на граничном прелазу на улазу у Украјину
Знак на граничном прелазу на улазу у Украјину - Sputnik Србија
Пратите нас
Чланица президијума Координационог савета белоруске опозиције Марија Колесњикова и још два члана савета, Иван Кравцов и Антон Родњенков, прешли су у уторак ујутру границу са Украјином, изјавио је за Спутњик портпарол белоруског граничног комитета Антон Бичковски.
„Њих троје су прешли гранични прелаз Александровка на граници са Украјином и након регистрације отишли у правцу Украјине“, рекао је он.

У понедељак се појавила информација да су припадници полиције, наводно, привели Марију Колесњикову. После тога, она није била доступна на телефону и све до касно у ноћ није се знало где се налази. Породица Колесњикове поднела је полицији пријаву због њеног нестанка.

После нестанка представнице опозиције, њени сарадници из Координационог савета, портпарол Антон Родњенков и извршни секретар Иван Кравцов, кренули су у потрагу за њом. Они су отишли у кућу Марије Колесњикове, али је тамо нису нашли, након чега ни са њима није могло да се ступи у контакт.

Подсетимо, протести у Белорусији се одржавају од 9. августа када је на председничким изборима победио Александар Лукашенко, који је на месту председника од 1994. године. Опозиција није признала резултате избора.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала