Захарова оштро о ситуацији са Наваљним: Време је да се отворе карте, Берлин блефира

© Фото : МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова прокоментарисала је ситуацију са руским блогером Алексејом Наваљним, истакавши да је свима очигледно да Берлин блефира, подржавајући прљаве политичке интриге.

„Чекамо да нам Берлин достави све расположиве податке: и резултате лабораторијских анализа Бундесвера, као и неке ‘доказе’ које поседује Министарство спољних послова Немачке“, изјавила је Захарова.

Она је додала да чекају немачког амбасадора у Министарству спољних послова Русије.

„Време је да се отворе карте, јер је свима очигледно да Берлин блефира, подржавајући прљаве политичке интриге“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, „недавно је из Института за фармакологију и токсикологију Оружаних снага Немачке саопштено да је лабораторија успела да ‘неоспорно’ докаже присуство бојног отрова у биомедицинским узорцима који су узети од Наваљног“.

Захарова је цитирала део саопштења института у коме су навели да не могу пружити никакве додатне информације о примењеним методама и процедурама или неке друге детаље о томе због поверљивости информација.

„О каквој поверљивости може бити речи ако се, према наводима медија, информације размењују између клинике ‘Шарите’, лабораторије Бундесвера, британске лабораторије Портон Даун, као и бугарских институција. И све то постаје власништво ресурса као што је Белингкет“, рекла је Захарова.

Она је указала да, истовремено, говорећи за немачке медије шеф немачке дипломатије Хајко Мас је, говорећи о умешаности Русије у инцидент, рекао да „имају много доказа за то“.

Према њеним речима, „то је превише озбиљно да би се дозволило немачким званичницима да наставе да све задржавају за себе“.

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, објавила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Ове наводе руска страна негира и тражи да јој се доставе конкретни подаци из болнице где се лечи Наваљни.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала