Белоруски лидер: Можда сам и досадио народу, али он је гласао за мене

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаМинск: Протест у знак подршке приведеној Колесњиковој, почела и привођења
Минск: Протест у знак подршке приведеној Колесњиковој, почела и привођења - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да је можда „унеколико и досадио“ Белорусима, али да су га они подржали на изборима и да их мора заштитити.
„Морам заштитити то што је створено нашим рукама, заштитити те људе који су то стварали, а тих је већина који су за мене гласали, иако им свакодневно искачем из пегле, телевизора, фрижидера. Можда сам им ја унеколико и досадио, али они су ме подржали. Тиме се руководим“, рекао је Лукашенко руским новинарима.

 Он је додао да су власти извукле закључке из догађаја након председничких избора.

„Треба окренути ту страницу и вратити се када се смире страсти. Ми смо извукли закључке. Не мислите да смо ми од камена. Наравно, повређен је новинар, још понеко. Али спасили смо Белорусију, земљу, стабилност“, рекао је Лукашенко.

Лукашенко сматра да белоруска полиција није кршила закон приликом растеривања демонстраната, него је обављала своје задатке како би стабилисала ситуацију.

„На улицама су специјалне снаге и полиција. Њихов задатак је стабилизација ситуације, њихов задатак је да сачувају земљу. Да ли су прекршили закон? Не“, прецизирао је Лукашенко и дао да су демонстранти намеравали да 9. и 10. августа заузму владине институције.

„Специјалне снаге су нас, као што сад сви видимо, сачувале од блицкрига. Да њих није било, не бисмо овде седели. Оне су то спречиле“, рекао је белоруски лидер.

Према његовим речима, „да је блицкриг успео, у осам сати би се затворила гласачка места, а шест сати након тога би било готово“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала