Федерер га је пре 14 година удариo лоптицом, још увек чека извињење /видео/

© REUTERS / STEFAN WERMUTHРоџер Федерер у финалу Вимблдона против Новака Ђоковића
Роџер Федерер у финалу Вимблдона против Новака Ђоковића - Sputnik Србија
Пратите нас
Вест о дисквалификацији Новака Ђоковића са Ју-ес опена узбуркала је тениски свет и поделила мишљења. Ту вест прокоментарисао је и Хит Џејмисон, кога је Федерер на Аустралијан опену пре 14 година погодио лоптицом и који и даље чека извињење Швајцарца.

Све се, наиме, одиграло 2006. године када је Федерер на Отвореном првенству Аустралије лоптицом погодио тада дечака Џејмисона, скупљача лоптица крај терена.

„Мораш да будеш спреман“, рекао је тада Федерер дечаку, што је публика поздравила аплаузом.

Хит Џејмисон, сада успешни предузетник у Аустралији, упоредио је дисквалификацију Новака Ђоковића са аплаузима за Роџера Федерера и указао да он није добио извињење од Швајцарца.

„Фeдeрeр мe je пoгoдиo и рeкao мoрaш дa будeш спрeмaн, пoслe чeгa сe нaсмeшиo. Билo je тo тeшких 14 гoдинa Рoџeрe, дa ли je врeмe зa извињeњe?“, нaписao je на Твитеру Хит Џejмисoн.

Подсетимо, Новак Ђоковић је дисквалификован пошто је током меча против Шпанца Пабла Карењо-Бусте, у ком је губио 6-5 у гемовима, погодио линијског судију лоптицом.

​Ђоковић се извинио због инцидента и поручио да ће дисквалификација са турнира бити важна животна лекција.

„Цела ова ситуација ме чини заиста тужним и празним. Проверио сам како се осећа линијски судија, и према информацијама које сам добио, осећа се добро, хвала Богу. Њено име не могу да откријем због чувања њене приватности. Јако ми је жао што сам јој нанео такав стрес. Није било намерно. Било је погрешно“, написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала