Макрон на удару јавности: Скинуо маску да би кашљао /видео/

© REUTERS / POOLЕмануел Макрон
Емануел Макрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Француска јавност осудила је председника Емануела Макрона због изјаве да не схвата озбиљно препоруке властите владе да се носе маске, након што је снимљен како уклања маску да би кашљао док је разговарао са студентима.

Макрон је скинуо маску након што је у среду доживео благи налет кашља током говора на факултету у Клермон-Ферану. Док се публика нервозно кикотала, прихватио је чашу воде помоћника који му је био на дохват руке, објашњавајући: „Одржавамо дистанцу, али гушим се.“

Француски председник је тражио „тању маску“, тврдећи да је сигурно нешто „покупио са платнене пресвлаке“.

​Корисници друштвених мрежа убрзо су исмевали председника, напомињући да су Французи обавезни да у многим деловима земље носе маске у јавности – иако су такве препоруке оспорене на суду.

Званичници у Паризу и околним регионима усвојили су обавезу ношењат маски прошле недеље, мада се њом изузимају бициклисти, они који вежбају и деца млађа од 11 година.

Након што је нижи суд пресудио да се обавезе ношења маски морају умањити, односно само да се примењују и гужви, виши суд је у недељу утврдио да градови заиста могу да наметну строже мере све док су „кохерентне и лако се могу применити за грађане“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала