Минск и ОДКБ нису обавештени о одлуци Србије да откаже учешће на заједничким вежбама

© Министарство одбранеСкок падобранаца на вежби Словенско братство
Скок падобранаца на вежби Словенско братство - Sputnik Србија
Пратите нас
Српска страна нас није обавестила да њени војници неће учествовати на вежби „Словенско братство“ која се овог месеца одржава на територији Белорусије, изјавио је руководилац прес службе белоруског Министарства одбране Игор Гремешкевич. Слично су рекли и у прес служби Организације уговора колективне безбедности.
„Немамо информацију да су они отказали учешће на вежби. За сада немамо званичну информацију да неће доћи“, рекао је Гремешкевич.
Ни ОДКБ није обавештен о отказу учешћа српске стране у мировним вежбама те организације.

„ОДКБ није од српске стране добила обавештење нити било какав документ о отказу учешћа у мировним вежбама организације ‘Неуништиво братство’ “, речено је за РИА Новости у прес служби.

Раније данас Влада Србије донела је одлуку којом се замрзавају све војне вежбе и активности са свим страним партнерима.

Одлука Владе подразумева да све војне вежбе и активности са страним партнерима буду прекинуте на шест месеци.

Министар одбране Србије Александар Вулин је с тим у вези рекао да се Србија налази под страшним и незаслуженим притиском ЕУ.

„Од нас се тражи да по цену одустајања од наше европске будућности и по цену још већих притисака на нашу политику, и на наш народ на КиМ и у РС, напустимо планиране војне вежбе са Белорусијом“, рекао је Вулин.

Тактичка вежба „Словенско братство“ уз учешће белоруских, руских и српских војника треба да се одржи код Бреста у другој половини септембра, а планирано је учешће 1.500 војника.

Предвиђено је да током вежбе  војници испуњавају задатке у борби протов тероризма. Долазак војника из Русије и Србије очекивао се у периоду од 10-15. септембра.

Пре две године вежба „Словенско братство“ одржана је у Русији, а прошле године домаћин је била Србија.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала