Донета одлука: Како ће изгледати настава на факултетима

CC BY-SA 3.0 / Julian Nyča / Студентски трг - место где се највероватније налазио форум, срце античког Сингидунума.
Студентски трг - место где се највероватније налазио форум, срце античког Сингидунума. - Sputnik Србија
Пратите нас
Предстојећу школску годину Универзитет у Београду радиће по комбинованом моделу наставе, који ће се прилагођавати специфичностима сваког факултета али и епидемиолошкој ситуацији, одлучено је на данашњој седници Сената.

То значи да ће теоретска настава бити организована онлајн, а практична настава - уживо.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић рекла је да би сви требали да се потруде да школска година крене на време, као и да се вежбе остварују у што бољим условима, јер се са доласком хладног времена, како каже, може очекивати повећање броја оболелих од ковида 19.

Она је навела да управе факултета морају пратити да ли сви наставници и професори држе онлајн наставу, јер, како је навела, онлајн настава није слање „Пауер поинт“ презентација и материјала за учење.

Декане је занимало како да се понашају уколико се у групи за вежбе појави заражени студент и да ли студенти из те групе иду у изолацију.

Епидемиолог Мила Паунић из Студентске поликлинике каже да, уколико су се примењивале епидемиолошке мере – ношење маски, дистанца од два метра, хигијена, онда само заражени студент иду у изолацију, док остали могу да наставе са радом.

Професорка Татјана Пекмезовић са Медицинског факултета у Београду појаснила је да је другачија ситуација уколико се у групи појави двоје заражених студената.

„Двоје заражених студената значи да је дошло до локалне трансмисије и да морају сви под надзор и у изолацију“, појаснила је она, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала