НИС најпожељнији послодавац у Србији

Пратите насTelegramOdyssey
Компанија НИС је најпожељнији послодавац у Србији, показало је истраживање које је спровео специјализовани портал Послови.инфостуд.цом, а победник је проглашен на данашњем вебинару Инфостуда.

У анкети је учествовало више од 10.000 испитаника, а они су, поред одабира најбољих, одговорили на питање шта послодавца чини атрактивним и навели да највише цене - финансијски стабилно пословање, пријатељско и пријатно радно окружење, као и јасан и фер систем награђивања, преноси Танјуг.

Други најпожељнији послодавац је „Ер Србија“, а трећи „Кока кола ХБЦ“.

„Задовољство је бити најпожељнији послодавац, али је тешко достићи и сачувати ту позицију. Нови услови пословања и организације су све послодавце, ставили на тест тога шта су приоритети а ми смо као приоритет изабрали поузданост и континуитет у раду, трудећи се да нас наши запослени виде као партнера“, истакла је ХР директор у НИС-у Алиса Евсина.

Додала је да компанија прати модерне трендове, иде у корак са временом, ослушкује колеге и њихове потребе и тако креира агенду за коју се верује да ће имати позитиван утицај на пословање.

Као компанија која стално улаже у развој запослених, НИС је ове године креирао нове развојне програме за различите циљне групе, увео флексибилне облике рада, а у првом полугодишту је реализовано више од 460 професионалних и техничких обука.

НИС има и један од најбољих колективних уговора у региону, реализује атрактиван програм студентске праксе „НИС колинг“, као и програм „Повратак у Србију“ којим настоји да домаће стручњаке који раде у иностранству врати у земљу и понуди им рад на атрактивним пројектима компаније.

У НИС-у се негује принцип једнаких шанси за све запослене и развија култура сарадње, транспарентности и иновативности, саопштено је из те компаније.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала