Песков: Ако ФСБ сматра потребним, известиће Путина о анализи разговора Берлина и Варшаве

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаЗграда Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) у Москви
Зграда Федералне службе безбедности Русије (ФСБ) у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) редовно извештава председника Владимира Путина о свом раду и, ако оцени да је потребно, саопштиће о резултатима анализе разговора Берлина и Варшаве, који је предао председник Белорусије Александар Лукашенко, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Песков је приметио да не зна да ли су обавештајне службе Путина извештавале о овој пуној верзији преговора између Берлина и Варшаве.

„Не знам за то. Наравно, обавештајне службе редовно извештавају шефа државе о свом раду, али не знам са сигурношћу; то су, наравно, извештаји који су намењени само за шефа државе“, нагласио је портпарол Кремља.

„Ако обавештајне службе сматрају да је потребно, оне ће поднети одговарајући извештај шефу државе“, додао је он.

Песков је навео да су такви материјали поверљиви, то су материјали за размену између обавештајних служби.

„Знате да су обавештајне службе две земље у оквиру наших савезничких односа у стању врло блиске и тесне сарадње. То је увек било тако“, прецизирао је портпарол Кремља.

Лукашенко је прошле недеље саопштио да су белоруске обавештајне службе пресреле разговор Варшаве и Берлина о ситуацији око Алексеја Наваљног и обећао да ће снимак предати руским обавештајним службама. У петак је белоруска државна телевизија ОНТ објавила наводно пресретнути аудио-запис разговора. Представник Немачке на том снимку каже да потврда „тровања“ није толико важна – у рату „су све методе добре“.

Кабинет Владе Немачке назвао је запис који је објавила Белорусија „фиктивним разговором“. Према речима Лукашенка, постоји и необјављени део снимка који је предат директору руског ФСБ-а Александру Бортњикову.  

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала