Песков указао на разлике између британске и руске вакцине против короне

© Фото : RDIF press serviceПроизводња прве вакцине против вируса корона
Производња прве вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Обустављање клиничких тестирања вакцине против вируса корона коју развија компанија „Астра зенека“ показује да је неопходно имати у пакету неколико вакцина, као што је случај у Русији, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков и подсетио на разлике између руске и британске вакцине.

„Случај са том компанијом још једном потврђује да је важно да свака земља има неколико вакцина у пакету. То обезбеђује поузданије резултате тестирања“, рекао је Песков, одговарајући на питање да ли Русија страхује када је реч о њеној вакцини након овог случаја са британско-шведском компанијом.

Поред тога, портпарол Кремља је указао и на разлике између вакцина.

„Није сувишно присетити се да је та вакцина, која је сада у завршној фази тестирања, то јест наша вакцина 'Спутник', да је то ипак људска вакцина, док се код компаније 'Астра зенека' ради о мајмунској вакцини. У сваком случају, наши научници верују да је људска вакцина много поузданија у том смислу и засад све иде како треба“, рекао је Песков.

Он је нагласио да су руски научници веома напредовали.

Он је истакао да се Русија негативно односи према покушајима да се политизују питања развоја вакцине против вируса корона.

„Одувек смо се веома негативно односили према покушајима да се политизују сви процеси, који су повезани са одобравањем и тестирањем вакцине“, изјавио је портпарол Кремља.

Клиничка испитивања вакцине против вируса корона британско-шведске компаније „Астра зенека“ обустављена су због могуће нежељене реакције која се јавила код једног од учесника тестирања у Великој Британији, преноси портал „Стат њуз“, позивајући се на представника компаније. Вакцина је заснована на аденовирусу шимпанзе. Руска вакцина садржи аденовирусне векторе човека, тј. вирусе човека који се не могу размножавати у организму и потпуно су безбедни за здравље.

Подсетимо, Русија је почетком августа регистровала прву у свету вакцину против вируса корона. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала