Продата „Београђанка“, познат нови власник

© Фото : Јавно власништвоПоглед на „Београђанку“
Поглед на „Београђанку“ - Sputnik Србија
Пратите нас
„Марера Пропертис“, компанија која се бави тржиштем комерцијалних некретнина у Србији, нови је власник дела „Палате Београд“, познатије као „Београђанка“. У оквиру поступка јавног надметања који је спровео Град Београд, ћерка фирма те компаније дала је најбољу понуду и сада је у процесу закључења купопродајног уговора.

Аквизиција се односи на канцеларијски простор у кули „Београђанке“ и не обухвата малопродајни објекат који се налази уз згради. У питању је близу 20.000 квадратних метара.

Kомпанија „Марера Пропертис“ се обавезала на додатну инвестицију у вредности од осам милиона евра, као и да ће радове на објекту реализовати у року од три године.

„Палата Београд“ ће након реконструкције закупцима ставити на располагање атрактивни канцеларијски простори на престижној локацији, урађени према највишим стандардима и прилагођени савременом концепту пословања, саопштено је из те компаније.

Под којим условима је продата „Београђанка“

„Марера пропертис“ купила је део „Београђанке“ коју је Град Београд понудио на продају по почетној цени од 16,5 милиона евра.

Продати део обухвата више од 19.000 квадратних метара пословних простора у овој згради.

Продавац је купца обавезао да у року од три године изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта у вредности која не сме бити нижа од осам милиона евра.

Обавеза купца је и да не промени намену зграде јер „Београђанка“ ужива статус претходне заштите од 2018. а у евиденцији непокретности под претходном заштитом налази од 2009. године.

Претходна продаја Београђанке раније ове година када је почетна цена била 20,6 милиона евра била је отказана јер није било заинтересованих, подсећа РТС.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала