Медојевић: Покрет за промене снажно подржава Споразум о влади

© AP Photo / Risto BozovicЛидер Покрета за промене Небојша Медојевић
Лидер Покрета за промене Небојша Медојевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Небојша Медојевић, председник Покрета за промене (ПзП), чланице Демократског фронта, који је део победничке коалиције „За будућност Црне Горе“, поручио је да његова странка снажно подржава Споразум, који су потписали носиоци три победничке листе.

„Истина је да ме носилац листе Здравко Кривокапић није консултовао нити информисао, али то је вероватно због тога што је он као Црногорац, суверениста и прозападно и евроатлантски оријентисан политичар, одлично знао да је текст споразума 99 одсто идентичан са оснивачким актима ПзП и нашим Програмом“, навео је Медојевић.

Медојевић је додао да је Покрет за промене привремено замрзао овај део Програма због стратешког договора са НОВОМ и ДНП око црногорско-српског помирења што је представљао темељ Демократског фронта.

„Као поштени и лојални партнери и ми смо поштовали, бранили и промовисали Програм ДФ и то ћемо чинити све док ДФ буде постојао“, истакао је Медојевић у саопштењу објављеном на Фејсбук страници ПзП-а.

Медојевић је подсетио да је више пута јасно рекао да је стратешки циљ ПзП-а и ДФ-а остварен „падом режима Ђукановића и да ће ПзП гласати за сваку владу без ДПС“.

„Самим тим смо дали пуну подршку Здравку Кривокапићу да води преговоре са осталим коалицијама и да формира ту владу. Ако смо рекли да ћемо гласати сваку владу које договоре Кривокапић, Бечић и Абазовић, јасно је да ту за ПзП нема преговора нити било каквог условљавања“, навео је Медојевић.

Он је додао да ће о партиципацији ПзП-а у тој влади разговарати са мандатаром.

„Имајући у виду наш програм и чврсте ставове око демонтаже болесног тоталитарног система Ђукановића, тражићемо од мандатара врло прецизне одговоре у вези става из Споразума да ‘нема реваншизма’ јер то може значити да неће бити неопходних реформи за демонтажу ДПС-а и суочавања са злочинима претходног режима, по принципу ‘ко је јамио јамио’“, навео је Медојевић.

Додао је да он стоји на располагању за, како је казао, добронамерне предлоге и савете, али и за конструктивну критику.

„После толико година часне и принципијелне борбе за реформе нећемо губити образ због шаке власти. Нама је на првом месту интерес народа и Црне Горе. Прво Црна Гора“, нагласио је Медојевић.

Подсетимо, споразум о принципима за формирање владе потписали носиоци листе „За будућност Црне Горе“, Здравко Кривокапић, лидер коалиције „Мир је наша нација“, Алекса Бечић и носилац листе „Црно на бијело“ Дритан Абазовић и он је у среду представљен јавности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала