Ново из Епл "кухиње": Предат патент за лаптоп без тастатуре

© PixabayЕпл
Епл - Sputnik Србија
Пратите нас
Компанија "Епл" планира да направи футуристички МекБук који би могао да буде први лаптоп без физичке тастатуре и са обрнутим бежичним пуњењем.

У оквиру једног патента, "Епл" описује лаптоп који поседује доњу површину засновану на додиру, без физичке тастатуре.

На блогу "Patently Apple", посвећеном извештавању о интелектуалном власништву компаније "Епл", пише да то што би МекБук наредне генерације требало да има стаклену површину такође може да значи да би тај уређај могао да добије потпуно нови интерфејс без тастатуре и тачпеда.

Теоретски, то значи да би корисници добили гејмерски интерфејс за видео игре, ди-џејевима би била обезбеђена миксета заснована на додиру, док би видео-монтажери на новом интерфејсу могли да искористе предности екрана на додир у односу на тастатуру.

Остављајући по страни идеју о тастатури потпуно заснованој на екрану осетљивом на додир, патент ипак сугерише могућност да се танка физичка тастатура положи преко површине екрана. То би практично пренело само куцање на екран који је заснован на препознавању додира.

У питању је техника за коју се каже да ће бити коришћена у дуал-скрин ПЦ-ју Surface Neo, који би наредне године требало да се појави у продаји, али и која се може видети кроз историју уређаја осетљивих на додир (Ериксон Р380 из 2000. године).

Поред интерфејса осетљивог на додир, патент садржи и део о употреби обрнутог бежичног пуњења, простор где би могли да се пуне одговарајући уређаји, као што су Apple Watch или iPhone.

Нико, наравно, не може са сигурношћу да тврди да то што је овај пројекат стигао у америчку канцеларију за патенте, да то заправо значи и да ће бити пласиран на тржиште.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала