Амерички Савет за националну безбедност: Русија покушава да посеје хаос у САД

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Уђи у базу фотографијаБела кућа у Вашингтону
Бела кућа у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Савет за националну безбедност Беле куће изјавио је да Русија покушава да „посеје раздор и створи хаос у Америци и другим демократским државама.

У саопштењу Савета на Твитеру истиче се да су „због покушаја да утичу на изборни процес“ Сједињене Америчке Државе у четвртак увеле санкције лицима повезаним са Русијом.

​Америчко Министарство финансија је у четвртак увело санкције тројици држављана Русије и једном украјинском држављанину због наводног „мешања“ у америчке изборе.

Почетком августа директор америчког Националног центра за контраобавештајне послове и безбедност Вилијам Еванина изјавио је да руске власти наводно покушавају да „оцрњују“ америчког председничког кандидата, демократу Џоа Бајдена, сматрајући га представником „антируског естаблишмента“ и подрже Трампа. Међу другим земљама које наводно покушавају да се мешају у америчке изборе, он је навео Кину и Иран, уверавајући да они покушавају да спрече Трампов поновни избор.

Русија је више пута негирала оптужбе за покушаје да утиче на демократске процесе у различитим земљама, а портпарол руског председника Дмитриј Песков назвао их је „апсолутно неоснованим“. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је, говорећи о наводном руском мешању у изборе у различитим земљама, рекао да не постоје никакве чињенице које то потврђују.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала