Бундестаг и Државна дума траже независну дијагнозу стања Наваљног

© AP Photo / Alexander ZemlianichenkoРуски блогер и лидер опозиције Алексеј Наваљни
Руски блогер и лидер опозиције Алексеј Наваљни - Sputnik Србија
Пратите нас
Парламентарне групе за односе Русије и Немачке у немачком Бундестагу и руској Државној думи затражиле су независну дијагнозу здравственог стања блогера Алексеја Наваљног из учешће руских, немачких и независних стручњака, наводи се у саопштењу које су потписали представници обе групе – Роби Шлунд с немачке и Павел Заваљни са руске стране.
„Алексеју Наваљном желимо брзо оздрављење и надамо се да ће се у потпуности опоравити. Сматрамо принципијелно важним и захтевамо независну процену његовог здравственог стања уз учешће немачких, руских и независних криминолога и лекара“, наводи се у саопштењу руске и немачке стране.

Тужилаштво и полиција Русије од првог дана проверавају околности инцидента са Наваљним, али су за покретање истраге потребне чињенице које поседује немачка страна. Немачка тражи од Русије да спроведе истрагу инцидента, а не одговара захтеве Русије да пружи податке о случају, истиче руске страна.

Немачка влада је 2. септембра,позивајући се на лабораторију Бундесвера, објавила да је руски опозиционар Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Ове наводе руска страна негира и тражи да јој се доставе конкретни подаци из болнице где се лечи Наваљни.

Прочитајте још:

 

 

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала