Из Црне Горе право у карантин?

© AFP 2023 / SASA DJORDJEVIC Колона аутомобила на граничном прелазу "Прешево"
Колона аутомобила на граничном прелазу Прешево - Sputnik Србија
Пратите нас
Кризни штаб за борбу против епидемије вируса корона одржаће у понедељак седницу на којој ће расправљати о евентуалном увођењу карантина за повратнике из иностранства, пре свега из Црне Горе, где је последњих дана готово свака трећа тестирана особа била позитивна на вирус Ковид-19, пишу београдски медији.

У Црној Гори, како напомињу, тренутно борави 75.000 туриста из Србије, а због тренутне епидемиолошке ситуације у којој у тој земљи са 628.000 становника сваки дан оболи око 200 особа од корона вируса, могуће је увођење карантина.

„Нико до овог момента није предложио карантин за наше грађане који се враћају из Црне Горе и других земаља у којима су на летовању. Какав став о карантину ће бити у понедељак на седници кризног штаба зависиће од тренутне епидемиолошке ситуације и у тим земљама и код нас“, преносе медији изјаву епидемиолога Бранислава Тиодоровића.

Позивајући се на извор Владе Србије, наводе и да, уколико и буде уведен карантин, он неће трајати 15 дана, већ пет или седам.

Београдски медији указују, такође, и на мишљење стручњака да у овом моменту не треба ићи у Црну Гору, као и да епидемиолошка ситуација у Србији може да се погорша доласком повратника са мора.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала