Марко Милачић: Подржавамо споразум, приоритет демонтажа партитократског система

© Фото : ScreenshotМарко Милачић
Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Права Црна Гора подржава споразум који су потписали лидери коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“, саопштио је лидер те партије, Марко Милачић, поручивши да је основни циљ нове владе „демонтажа партитократског система“.

„Свесни историјског значаја политичког тренутка, подржавамо споразум који је лидер коалиције ‘За будућност Црне Горе’ Здравко Кривокапић закључио са лидерима других коалиција, будућих конституента власти.

Политика је вештина могућег. Ми нећемо бити они који ће позивати на исхитрене или нерационалне потезе, нарочито имајући у виду идеолошку разнородност конституената нове власти. Као одговорни људи, свесни да озбиљна политичка борба тражи стрпљење и прегнуће, улазимо, заједно са колегама из друге две коалиције у историјски подухват — изградњу прве слободне и демократске владе у Црној Гори, након скоро 80. година“, истакао је Милачић.

Милачић је навео да је основни циљ нове владе „демонтажа партитократског система, изградња институција и слободног друштва, у којем ћемо слободно, братски и са поштовањем моћи да суочавамо своје политичке идеје и програме, без бојазни да ћемо због тога бити хапшени и прогањани“.

Права Црна Гора ни за педаљ не одступа од својих уверења, ставова и програма. Наш пут је пут истине, наша хтења су сажета у речи ‘правда’“, нагласио је Милачић у саопштењу објављеном на Инстаграму.

Права Црна Гора, како је додао, подржава Споразум не зато што је он „најмањи заједнички садржалац свих нас, већ зато што је најмањи заједнички корак који морамо направити да би заробљено друштво ослободили од окова диктатуре клептократијата“.

View this post on Instagram

‼️МИЛАЧИЋ: ПОДРЖАВАМО СПОРАЗУМ, ПРИОРИТЕТ ЈЕ ДЕМОНТАЖА КРИМИНАЛНОГ СИСТЕМА‼️ Свјесни историјског значаја политичког тренутка, подржавамо споразум који је лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић закључио са лидерима других коалиција, будућих конституента власти. Политика је вјештина могућег. Ми нећемо бити они који ће позивати на исхитрене или нерационалне потезе, нарочито имајући у виду идеолошку разнородност конституената нове власти. Као одговорни људи, свјесни да озбиљна политичка борба тражи стрпљење и прегнуће, улазимо, заједно са колегама из друге двије коалиције у историјски подухват - изградњу прве слободне и демократске владе у Црној Гори, након скоро 80. година. Основни циљ нове владе је демонтажа партитократског система, изградња институција и слободног друштва, у којем ћемо слободно, братски и са поштовањем моћи да суочавамо своје политичке идеје и програме, без бојазни да ћемо због тога бити хапшени и прогањани. Права Црна Гора ни за педаљ не одступа од својих увјерења, ставова и програма. Наш пут је пут истине, наша хтјења су сажета у ријечи "правда". Подржавамо Споразум, не због тога што је Споразум "најмањи заједнички садржалац" свих нас, већ зато што је он најмањи заједнички корак који морамо направити да би заробљено друштво ослободили од окова диктатуре клептократијата. Сада се снажно морамо окупити око оних питања која нас повезују, ако желимо да истински декриминализујемо друштво и ослободимо државу. Своју идеологију и принципе ником нећемо наметати. Нити ћемо дозволити да нам буду наметнути неки други. Визија Праве Црне Горе је Црна Гора као држава чојства и јунаштва, друштво једнакости, поштовања и суживота, са историјским утемељењем, духовном основом, славном традицијом. Поштовање другачијег мишљења је принцип који је у условима претходног режима био брутално прегажен. Стога је данас, поред свих великих тема о којима се наше мишљење међусобно разликује, наш кључни заједнички интерес - слобода. Слобода да своје мишљење, своје ставове, своју идеологију и свој програм учинимо доступним свима који искрено трагају за истином. Марко Милачић, предсједник Праве Црне Горе

A post shared by Marko Milačić (@marko.d.milacic) on

„Сада се снажно морамо окупити око оних питања која нас повезују, ако желимо да истински декриминализујемо друштво и ослободимо државу. Своју идеологију и принципе ником нећемо наметати. Нити ћемо дозволити да нам буду наметнути неки други“, поручио је Милачић.

Према његовим речима, визија Праве Црне Горе је Црна Гора као држава чојства и јунаштва, друштво једнакости, поштовања и суживота, са историјским утемељењем, духовном основом, славном традицијом.

„Поштовање другачијег мишљења је принцип који је у условима претходног режима био брутално прегажен“, указао је Милачић и додао да је „стога данас, поред свих великих тема о којима се наше мишљење међусобно разликује, наш кључни заједнички интерес — слобода“.

„Слобода да своје мишљење, своје ставове, своју идеологију и свој програм учинимо доступним свима који искрено трагају за истином“, закључио је лидер Праве Црне Горе, која је део коалиције „За будућност Црне Горе“.

Подсетимо, споразум о принципима за формирање владе потписали носиоци листе „За будућност Црне Горе“, Здравко Кривокапић, лидер коалиције „Мир је наша нација“, Алекса Бечић и носилац листе „Црно на бијело“ Дритан Абазовић и он је у среду представљен јавности.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала