Орбан: Навијам за Трампа

© AP Photo / AP Photo/Manuel Balce CenetaДоналд Трамп и Виктор Орбан
Доналд Трамп и Виктор Орбан - Sputnik Србија
Пратите нас
Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је да навија за реизбор америчког председника Доналда Трампа, јер је оно што он представља „добро за Централну Европу“.

Орбан рекао је да је био у кухињи када га је синоћ позвао Трамп и да су дуго разговарали о пандемији корона вируса у Сједињеним Државама, предстојећим америчким председничким изборима и билатералним питањима.

„Оно што председник Трамп представља, добро је за Централну Европу, због чега навијамо – бар ја лично – да он победи на изборима“, рекао је Орбан државном радију.

У јулу 2016. године Орбан је био први европски лидер који је јавно подржао Трампову председничку кандидатуру. У то време Орбан је рекао да више воли Трампа због његових антитерористичких ставова и противљења „извозу демократије“.

Мађарска влада суочена је са критикама Европске уније због наводног подривања демократских вредности и владавине закона, укључујући питања медијских слобода, мањинских права, изборног система и академских и верских слобода.

Орбан је такође рекао да се све чешће дешава да данас државни лидери неформално разговарају телефоном и граде личне односе, уместо да се ослањају на формалне дипломатске контакте, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала