Песков о покретању кривичног поступка у случају Наваљног: Правни нонсенс

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаНемачки лекари у понедељак о стању Наваљног, у току испитивања
Немачки лекари у понедељак о стању Наваљног, у току испитивања - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија не може покренути кривични поступак у случају Алексеја Наваљног на основу закључака немачких војних лекара, исто као што то не би учинили у Немачкој у сличној ситуацији, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Песков је објаснио да се са правног гледишта актуелне провере и истражне радње у вези са Наваљним не могу назвати кривичним поступком само на основу анализа немачке лабораторије, „тим пре што је реч о лабораторији немачке војске“.

„То је просто правно немогуће. Исто као што је у Немачкој, вероватно, немогуће покренути кривични поступак на основу анализа из наше војне болнице. То је немогуће, то је правни нонсенс. Што се тиче провере, она је у току, наши истражни органи раде, имају питања, појављују се нова питања. Надамо се да ћемо добити информације од наших немачких колега. Те информације ће омогућити да се напредује“, рекао је Песков.

Раније је стални представник Русије при УН Василиј Небензја изјавио да Русија нема основа за покретање истраге у случају Наваљног, јер руски стручњаци нису пронашли никакве трагове отрова код блогера, а Москва није добила од Берлина никакве доказе на основу којих би закључили да је реч о кривичном делу.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала