Русија: Продужавајући санкције ЕУ сама себе сатерује у ћорсокак

© AP Photo / Kirsty WigglesworthЗастава ЕУ
Застава ЕУ - Sputnik Србија
Пратите нас
Продужавање санкција Европске уније уклапа се у деструктивну реторику односа са Русијом, а Москва позива ЕУ да одустане од политике једностраних ограничења, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Овај корак оцењујемо као још једну пропуштену прилику да Европска унија изађе из ћорсокака у који се сама сатерала те 2014. године, када је довела у везу изгледе за развој односа са нашом земљом и ситуацију у Украјини. Продужење ограничавајућих мера потпуно се уклапа у деструктивну политику коју су изабрали бриселски званичници и европске структуре, а која подржава оптужујуће реторике против наше земље“, истакла је Захарова.

Према њеним речима, „уместо да се, како Русија предлаже, позабаве заједничким тражењем додирних тачака, доприносећи тиме јачању позиција европских земаља у савременом свету, ЕУ радије делује по инерцији, продужујући постојеће и измишљајући нове ограничавајуће механизме према руским држављанима и компанијама“.

„Позивамо ЕУ да одустане од политике једностраних ограничења која није у складу са нормама и духом међународног права“, поручила је Захарова.

Раније је Европска унија продужила санкције једном броју држављана Русије на пола године због Украјине.

Москва је више пута одбацивала оптужбе западних земаља да се меша у унутрашње ствари Украјине, рекавши да није страна у украјинском сукобу у Донбасу и субјекат Минског споразума.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала