Русија модернизује базу у Калињиградској обасти

© Фото : Виталиј АнковКорвета „Савршени“
Корвета „Савршени“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Ратна морнарица Русије модернизује војну базу у Балтијску, у Калињинградској области. Након завршетка радова, она ће моћи да прима велике бродове, као и оне које носе крстареће ракете: корвете, фрегате и разараче. По мишљењу експерата, то ће омогућити да се формира моћна група бродова у овом стратешки важном региону.
Завршетак прве фазе реконструкције базе у Балтијску је планиран за крај године, саопштено је листу „Известија“. Следеће године ће бити додатно обновљена инфраструктура: направиће се нови комуникациони системи, складишта и просторије за ремонт.

Раније је Министарство одбране саопштило да ће ново пристаниште имати објекте за пречишћавање, што ће омогућити да бродови не наносе велику штету екологији. Захваљујући модернизацији, смањиће се зависност од метеоролошких услова, док ће се повећати безбедност пристаништа и бродова.

Америчка подморница  - Sputnik Србија
Парада „морског вука“: Зашто САД пребацују подморнице ка обалама Русије

На свим терминалима базе замењене су инсталације, ремонтовано пристаниште, одрађена антикорозивна заштита, док се тренутно ради ремонт прилазних путева.

После завршетка радова, војна база у Балтијску ће моћи да прими најсавременије бродове првог и другог ранга: патролне бродове, корвете, регате и разараче, као што су на пример носачи крстарећих ракета „Калибр“, брод типа корвета пројекта 20385 или бродови наоружани ракетама типа „Циркон“ пројекта 22350.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала