Функционери Бошњачке странке у Црној Гори под истрагом да су у Србији купили дипломе

© Фото : Бошњачка странкаБошњачка странка Црне Горе
Бошњачка странка Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Чак 67 диплома факултета и виших школа захваљујући којима су функционери и чланови Бошњачке странке у Црној Гори добили запослења на одговорним дужностима, предмет су провера које врши Управа криминалистичке полиције Србије.

Значајан број тих диплома издат је на приватним факултетима у Новом Пазару, али и у Београду и другим градовима Србије.

И значајан број припадника Управе полиције Црне Горе такође је на сумњив начин дошао до академских звања, што је такође предмет провере коју врши српска полиција, пише „Барски портал“.

Сумња се да је већина диплома купљена, а формално свршени студенти који су махом у четрдесетим и педесетим годинама, никада нису ни долазили на факултете који су им издали уверења о завршеним студијама.

Акција провере диплома од стране српске полиције, како се сазнаје, иницирана је пријавом коју је поднео члан Главног одбора Бошњачке странке, револтиран поруком високог функционера те странке на званичној седници који је казао да та партија нема довољно кадра да покрије све функције које је добила по основу учешћа у власти са ДПС-ом и другим странкама доскорашње власти, и сугерисао „да се сналазе за дипломе како знају и умеју“.

Очекује се да ће сумњиве дипломе које су последњих година издате функционерима исте странке на факултетима у Црној Гори такође бити предмет провере након успостављања нове власти на државном нивоу, односно након конституисања Владе, преноси „Ин4с“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала