Велики лом у ДПС-у: Пејановић-Ђуришић оснива нову партију

© Фото : Јутјуб/PR Centar Public Relation CentreМилица Пејановић Ђуришић
Милица Пејановић Ђуришић - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна од кључних личности Демократске партије социјалиста Милица Пејановић Ђуришић, која је међу најближим и најпоузданијим сарадницима Мила Ђукановића, према незваничним, али поузданим информацијама из те партије, оснива нову странку у Црној Гори, чији је „радни“ назив Демократска партија Црне Горе, пише Политика.

Добри познаваоци политичких прилика у Црној Гори, пре свега међуљудских односа у ДПС-у, очекивали су овакав потез, јер се, посебно у протеклих неколико година, повећао број незадовољних чланова ове партије.

Управо та повећа група верује да је Пејановићева један од ретких кадрова који имају „тежину“ да то учине и да је Ђукановић ничим посебно није обавезао.

Подсећају да је Ђукановић њеног супруга Зорана Ђуришића сменио с места директора црногорског „Монтенегро ерлајнса“, што му Пејановићева никад није опростила.

У времену јединственог ДПС-а, Пејановићева је повукла спасоносне потезе за Ђукановића“, који је у то време у Главном одбору имао само четири гласа, да би „разним методама придобијања“ у року од 24 часа обезбедио већину и на тај начин сменио и отерао у опозицију тадашњег лидера Момира Булатовића, преноси Политика.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала