Заштита неба: Заједничка војна вежба Заједнице Независних Држава /видео/

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Уђи у базу фотографијаЈуришни авиони Су-25СМ
Јуришни авиони Су-25СМ - Sputnik Србија
Пратите нас
Седам држава ЗНД је ујутро 11. септембра почело да одрађује задатке усавршавања сарадње у управљању заједничким системом за противваздушну одбрану. У вежби учествује више од 130 командних места Русије, Белорусије, Јерменије, Казахстана, Киргизије, Таџикистана и Узбекистана.

На обуци ће се разрадити питања примене дежурних снага ПВО на летелице који нарушавају правила коришћења ваздушног простора и граница држава-учесница, као и на отете бродове и приликом пружања помоћи посадама у невољи.

„Обука је започела након што су дежурне снаге ПВО у Источноевропском и Средњеазијском региону откриле контролне циљеве, који представљају условног ваздушног противника, а чију улогу играју стратешки носачи ракета Ту-160 и бомбардери Ту-22М3 ваздухопловних снага Русије“, саопштило је Министарство одбране Русије.

На војним вежбама учествује више од 60 ловаца Су-27, МиГ-29, МиГ-31, Јак-130, бомбардера Су-24 и Су-34, јуришних авиона Су-25, авиона дугог домета Ту-22м3 и Ту-160, а такође и хеликоптери Ка-27, Ми-8. Маневри ће се изводити у ваздушном простору свих држава-учесница.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала