Јокић бриљирао, Денвер изборио шести меч

© AP Photo / Mark J. TerrillКошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић
Кошаркаш Денвер Нагетса Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Лос Анђелес Клиперсе 111:105 после невероватног преокрета и изборили шести меч серије полуфинала Запада НБА плеј-офа. Никола Јокић поново је предводио Нагетсе до битне победе, овога пута са 22 поена и 14 скокова, а његова екипа сада заостаје 3:2 у серији.

Нагетси су још једном доказали да не планирају да се предају и да ће ривал морати добрано да се помучи како би их избацио.

Клиперси су водили са 3:1 у серији, контролисали резултат у петом мечу, имали предност од 12 поена на полувремену, 16 поена током треће четвртине, али и поклекли под налетом екипе Денвера.

​Клиперси су били бољи ривал у прве три, али је победника одлучила последња четвртина, коју је Денвер добио резултатом 38:25.

Још једном су сјајне партије пружали Никола Јокић и Џамал Мари, који су преузимали одговорност и погађали изузетно битне шутеве.

Српски центар на паркету је провео 40 минута, постигавши 22 поена. Јокић је имао и 14 скокова и пет асистенција.

Џамал Мари је меч завршио са 26 поена, осам скокова и седам асистенција. Битну улогу у победи имао је и до сада неприметни Пол Милсап, који је у трећој деоници, колико-толико држао Денвер у животу и резултатском прикључку. Милсап је сусрет завршио са 17 поена.

Најефикаснији у редовима Клиперса били су Кавај Ленард са 36 и Пол Џорџ са 26 поена. Маркус Морис додао је 12 погодака.

​Денвер је дошао до друге победе над Клиперсима и сада је резултат у серији 3:2 за тим из Лос Анђелеса.

Денвер је у првој рунди био тек 12. екипа у историји НБА која је надокнадила заостатак од 3:1, а изабраници Мајка Малоуна покушаће и против Клиперса да направе чудо, преноси РТС.

Шести меч се игра у недељу, када ће Клиперси тражити победу којом би изборили пласман у финале Запада, а Денвер тријумф којим би изборио седми сусрет.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала