Најнеобичнија оклопна возила на свету /видео/

© Wikipedia.comОклопно возило "Force Protection Ocelot"
Оклопно возило Force Protection Ocelot - Sputnik Србија
Пратите нас
Оружане снаге Русије, Велике Британије и Израела поседују нека од најнеобичнијих и најбољих оклопних возила. Представљамо три најзанимљивија примерка, на челу са најбржим војним оклопним возилом на свету, поносом Русије.

Возило „Каратељ“

Према тврдњама произвођача – руског предузећа за производњу аутомобила „Лихачов“, успели су да направе најбрже војно оклопно возило на свету. У зависности од опреме, тежине возила може бити између 8 и 11 тона, а „Каратељ“ може да развије брзину до 150 километара на сат. Опремљен је мотором са четири цилиндра, јачине 180 коњских снага. Постоји и специјална верзија са мотором ЯМЗ-7Э846 V8 са 730 коњских снага, који омогућава да се возило креће брзином до 200 километара на сат. Оклопно возило има специјалну заштиту против мина.

Оклопно возило „Оцелот“ 

Возило је направљено у Великој Британији као патролни аутомобил. Може да прими шест људи, има заштитни систем против нагазних мина и других експлозивних направа. Модуларна технологија му омогућава да се у кратком року модификује у зависности од конкретних задатака. Возило има и специфичну каросерију која је направљена од композитних материјала, што је омогућило да возило буде лако, а да му се притом не умањи заштита.

Оклопно возило „Кобра комбат гард“

„Комбат гард“ израелске војне индустрије пројектован је као модуларно возило. Опремљен је дизел мотором „Кобра ГМ“ запремине 6,5 литара, јачине 300 коњских снага и четворостепеним аутоматским мењачем. Може да пређе удаљеност већу од 600 километара, по асфалтном путу развија брзину до 150 километара на сат, док по земљаном путу развија брзину до 120 километара на сат. Захваљујући својим карактеристикама, оклопно возило се може лако попети на успон под углом од 70 степени.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала