У Црној Гори повећан ризик од пожара до 17. септембра

© © Photo: AP/Czarek SokolowskiПожар
Пожар - Sputnik Србија
Пратите нас
Централни и приморски део Црне Горе ће у периоду од 13. до 17. септембра бити под повећаним ризиком од пожара, саопштено је из Директората за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, а на основу упозорења Завода за хидрометеорологију и сеизмологију.

Директорат напомиње да ситуацију на подручју Подгорице, Даниловграда и на приморју може додатно погоршати појачан до јак северни ветар, који се очекује током недеље, понедељка и уторка, посебно у ноћним сатима.

Директорат за ванредне ситуације МУП-а апелује на грађане да поштују мере и наредбе надлежних органа у вези са забраном ложења ватре на отвореном простору и на тај начин допринесу смањењу ризика од пожара. Истичу и да ће у наведеном периоду бити појачан инспекцијски надзор, а на местима са високим пожарним ризиком биће интензивирано присуство представника Управе полиције, наводи се у саопштењу, пренеле су Вијести.

"Сви надлежни субјекти система заштите и спашавања спремно дочекују најављену ситуацију, а службе заштите и спашавања подиће ниво оперативне спремности како би брже и ефикасније реаговале на евентуалну појаву пожара", закључују из Директората.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала