Вучић: Хоти мисли да смо идиоти

© Tanjug / ZORAN ZESTICПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Александар Вучић изјавио је да су "глупости и бесмислице” изјаве Авдулаха Хотија о томе да ће Приштина применити споразум о ЗСО тек пошто Србија призна тзв. Косово, те приметио да Хоти, а можда и неко други, мисли да су у Београду сви идиоти, па може да прође идеја типа: што је било било је, идемо на неки нови споразум...

Како је приметио, приштинска страна мисли да постоји нека "невидљива сила" која ће на Београд да изврши притисак, и да ће да се догоди ко зна шта, па ће доћи до признања.

"Нека заборави на то", поручио је председник Србије и додао да Хоти може то и даље да говори, ако му је тако лакше и ако мисли да тиме храбри себе и своју јавност, али да је то штетно и лоше.

"Срамота је да нико на то не реагује и не каже да су то глупости и бесмислице", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у вези са Хотијевом изјавом пред спољнополитичким одбором ЕП, преноси Танјуг.

Он је подсетио да је Приштина по Бриселском споразуму имала једну једину обавезу, да формира Заједницу српских општина, што није учинила ни седам и по година касније.

"И сада кажу - шта је било, било је, идемо на на нови споразум, али да ми њих признамо, а они да формирају ЗСО… Да ли стварно мислите да су у Србији сви идиоти? Или то мисли неко други?", рекао је Вучић.

Хотију поручује да су то глупости и бесмислице.

"И рекао сам му то у лице више пута", додао је.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала