Златни лав у Венецији за филм "Номадска земља"

© AP Photo / Domenico StinellisФилмски фестивал у Венецији
Филмски фестивал у Венецији - Sputnik Србија
Пратите нас
Филм "Номадска земља" редитељке Клои Жао, драма из времена рецесије у којој глуми Францес Мекдорманд, освојила је данас Златног лава за најбољи филм на Филмском фестивалу у Венецији, одржаном у складу са мерама уведеним због пандемије корона вируса.

Жао и Мекдорманд укључили су се у церемонију путем видеа из САД како би прихватиле награду, с обзиром на то да су ограничења путовања отежала долазак до Лида многим холивудским филмским ствараоцима и глумцима, преноси АП.

Италијан Пјерфранческо Фабино освојио је награду за најбољег главног глумца за „Падреностро“, (Оче наш), италијанску причу о одрастању која се одвија у позадини терористичког напада из седамдесетих.

Британка Ванеса Кирби освојила је награду за најбољу главну глумицу за "Комаде жене", драму о емоционалном удаљавању пара након што им је беба умрла током порођаја у кући.

Јапански редитељ Кијоšи Куросава освојио је Сребрног лава за најбољу режију за "Супругу шпијуна", док је главну награду жирија Сребрни лав добио Мексиканац Мишел Франко за његову дистопијску драму "Нови поредак".

Руски филм „Драги другови!“ о масакру из 60-их у бившем Совјетском Савезу, освојио је специјалну награду жирија, док је Чајтаниа Тамхане освојио најбољи сценарио за „Ученика“, филм о жељи Индијца да постане оперски певач, пренео је Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала