Јокић "уништио" Клиперсе и изборио седми меч /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Денвер Нагетса победили су Лос Анђелес Клиперсе у шестом мечу серије полуфинала западне конференције – 111:98. Денвер је и други меч заредом успео да тријумфује када му је претила елиминација. Никола Јокић је поново био невероватан и меч је завршио са 34 поена (13/22), 14 скокова, седам асистенција и по блокадом и украденом лоптом.

Ово је био пети меч у овогодишњем плеј-офу, укључујући и меч са Јутом, да је Денвер победио када му је претила елиминација.

Седма утакмица ће се играти у ноћи између уторка и среде.

​Денвер је одлично почео утакмицу и постигао шест брзих поена, али је уследила серија Клиперса који су са 11:0 натерали Мелоуна да позове тајм-аут.

Јокић је добро играо од самог почетка и погађао је готово све што је замислио, али лаких асистенција, као и обично против Клиперса, није било.

​Екипа Дока Риверса играла је одличну тимску одбрану, али им је пре свега улазио шут, па је њихова предност расла и на крају прве деонице износила је осам поена (26:34). Денвер није могао да одоли Клиперсима без Мареја и Јокића на старту друге деонице, у којој је доминирао и „доминирао“ Гери Херис.

У тренуцима када је требало да преломе меч, Нагетси су срљали и нису погађали, а то су Клиперси искористили. Ипак, не задуго.

Беверли је почетком четврте деонице отишао на клупу због шест фаулова, а тројкама Торија Крега Денвер је повео први пут од почетка утакмице (82:79).

Када су Клиперси мислили да и даље имају шансе уследио је нови шоу Јокића. Две тројке заредом за огромних 91:84. Наставио је српски центар да доминира, сјајно решава удвајања и погађа невероватно тешке шутеве, а Клиперси су све време били у нокдауну.

Денвер се одједном „одлепио“ и на двоцифрену разлику, а одговора са друге стране терена до краја меча није било, преноси портал „Б92“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала