Десет послова који су лепак за психопате

© Depositphotos.com / vova130555@gmail.comПсихопата, убица
Психопата, убица - Sputnik Србија
Пратите нас
Постоје занимања која психопатске личности привлаче више него нека друга, а нова истраживања указују да психопате уживају да демонстрирају неустрашиву доминацију над другима. На листи 10 послова, међу којима се лако може наћи и неки „психо“, нашли су се менаџери компанија, новинари, па чак и свештеници и хирурзи.

Према дијагностичкој листи психопатије Харе састављене још 1970–их, психопатске личности могу имати способност осећаја кривице за почињена недела, али нису способни за емпатију.

Управо такве сличне особине могу се пронаћи међу менаџерима компанија који без проблема одлучују о судбинама хиљада људи кад их, на пример, отпусте да би уштедели новац за компанију.

Психопате су најчешће импулсивне, манипулативне и сексуално промискуитетне особе. Новија истраживања које је спровео Скот Лиленфелд кажу да психопате уживају да демонстрирају неустрашиву доминацију над другим људима, попут каквог квалификованог става у судници или током извођења на позорници, пише „Индепендент“.

Најбоље плаћен посао - Sputnik Србија
Мало стреса - много пара: Професија са најмање нервозе, а просечном платом од 226 хиљада долара

Новинари, полицајци па чак и свештеници су међу најпопуларнијим професијама које ће изабрати психопатске личности. Необично је да чак и хирурзи који спашавају људске животе, улазе у листу топ 10 занимања које привлаче психопате.

На листи 10 занимања који су „лепак“ за психопате набројани су директори компанија, адвокати, медицински радници и продавци.

Потом следе хирурзи, новинари, полицајци и свештеници.

Као преостала два занимања наведени су главни кувари и државни службеници, пренео је портал „Бизлајф“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала