Лето и даље траје: Детаљна временска прогноза за наредних месец дана

CC BY 2.0 / Jorge Láscar / Delijska česmaКнез Михаилова улица у Београду
Кнез Михаилова улица у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Иако је почетак лета протекао уз временске осцилације, крај лета проћи ће у стабилним температурама које су изнад просека за ово доба године. Очекује се и да октобар буде топао.

Крај лета и почетак јесени, која календарски стиже 21. септембра, проћи ће у температурама изнад просечних, од око 30 степени. Метеоролог Ђорђе Ђурић рекао је да не треба да чуди што је септембар топао, јер лето и даље траје.

Веверица у парку Царицино у Москви  - Sputnik Србија
Какво време нас чека до краја месеца: Прогноза познатог метеоролога

„Последњи део лета је знатно стабилнији у односу на почетак лета. Пред крај лета је уобичајено да време буде знатно стабилније, с мање падавина, што је и ове године случај. Наредних дана уживаћемо у топлим данима и температурама изнад просека за око пет степени. Те температуре неће бити екстремно високе, али ће свакако током дана бити преко 30 степени. Ипак, дани ће бити далеко подношљивији него мало раније. Сада је обданица краћа у односу на јул и август, па је тиме и краћи период тих температура током дана и лакше ћемо подносити 30 и више степени. А и ноћи су хладније, јер се температуре спуштају за 10 степени, па је другачији осећај“, навео је Ђурић за Курир.

Он је додао да ће такво време потрајати и током следеће недеље, када ће доћи и до краткотрајног, али не значајног захлађења, с облачношћу и условима за падавине. Око 20. септембра вратиће се сунчано време и нормалне вредности за овај део године.

„Тада улазимо у јесен, па ће и време полако попримити карактеристике јесени. Нема бојазни да ћемо одмах ускочити у хладне јесење дане, још је рано говорити о томе“, казао је Ђурић и додао да је сасвим извесно да ће у континуитету бити још умерено топлих и сунчаних дана.

И прошлогодишњи октобар био један од најтоплијих у Београду и температуре су током целог месеца биле и до 29 степени. Октобар прошле године је био топлији и од маја 2019, па је реално очекивати да температуре и ове године буду мало изнад просека током октобра.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала