Помпео: Сјајан потез Вучића

© Фото : INSTAGRAM BUDUCNOST SRBIJEAVАлександар Вучић и Мајк Помпео
Александар Вучић и Мајк Помпео - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички државни секретар Мајк Помпео поручио је да је српски председник Александар Вучић направио одличан потез када се Србија придружила Сједињеним Државама, Немачкој, Великој Британији, у настојању да сузбију активности Хезболаха.

„Сјајан потез председника Вучића“, написао је Помпео на твитеру.

Европске операције Хезболаха руше се као домине, констатовао је Помпео.

​Најава Србије да ће означити Хезболах као терористичку организацију помаже даље ограничавање могућности те терористичке групе да прикупља средства и да делује у региону, оцењује амерички државни секретар.

Стејт департмент упутио је и саопштење у ком се наводи да је ова важна акција најављена као део историјских обавеза које је председник Доналд Трамп одредио у вези са широким спектром питања економске нормализације између Србије и Косова, заједно са корацима које обе нације предузимају да помогну у постизању мира на Блиском истоку, преноси Танјуг.

„Нема сумње да се као домине руше европске операције Хезболаха, где наставља да планира терористичке нападе, набавља војну технологију и прикупља преко потребна средства“, наводи Стејт департмент.

У саопштењу се подсећа да недавне акције Немачке и Литваније против Хезболаха прате кораке које су прошле године предузеле Велика Британија и Косово.

САД и даље позивају Европску унију и европске државе да у целини означе или забране Хезболах и препознају да су и корен и огранци терористичке организације без разлике између такозваног „војног“ и „политичког“ крила, каже се у саопштењу.

Помпео је такође позвао све земље у Европи и другде да „предузму све што могу да спрече оперативце Хезболаха, регрутере и финансијере да делују на њиховим територијама.“

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала