Запосленима нуде отпремнине: Пет година неће моћи да раде у јавном сектору

© Fotolia / PixelotНовчанице и кованице евра
Новчанице и кованице евра - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Црногорска државна авио-компанија „Монтенегро ерлајнс“ објавила је јавни позив запосленима за споразумни прекид радног односа, уз исплату отпремнине.

У документу, који је потписао извршни директор Владимир Ристић, позивају се сви заинтересовани запослени, са најмање шест година радног стажа, од којих су последњу радили код овог предузећа, да преко архиве до 15. октобра предају захтев.

„Запослени може да оствари право на нето отпремнине у висини од 50 одсто месечне бруто зараде за сваку годину радног стажа, с тиме да износ отпремнине не може бити већи од 15 бруто зарада запосленог“, наводи се у допису.

Национални авио-превозник објавио је и да запослени који испуњава услове за одлазак у пензију, а има 65 година, може да оствари право на нето износ отпремнине до шест бруто зарада, преносе „Вијести“.

„Висина бруто зараде одређује се као просечан износ последње три бруто зараде, које су запосленом припадале пре исплате отпремнине, искључујући бруто зараду остварену у месецима прекида рада за сваког запосленог појединачно“.

У позиву пише да ће најкасније у року од 15 дана од дана предаје захтева директор донети појединачне одлуке.

Запослени у „Монтенегро ерлајнсу“, којима радни однос престане споразумно и остваре право на отпремнину, неће моћи наредних пет година да се запосле у овој компанији, али ни у јавном сектору.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала