Милачић: Ђукановић да дâ мандат ономе кога је народ изабрао

© Права Црна ГораМарко Милачић, лидер Праве Црне Горе
Марко Милачић, лидер Праве Црне Горе - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна од главних тема у Црној Гори јесте да ли ће председник Мило Ђукановић заиста поставити за мандатара оног кога подржава већина у Црној Гори или ће одлучити да одуговлачи, изјавио је данас председник Праве Црне Горе Марко Милачић.

Милачић је, гостујући на РТС-у, позвао Ђукановића да мандат дâ ономе кога је народ изабрао.

„Притисци су огромни на све нас у овој већини. Сви добијамо позиве, а нарочито Дритан Абазовић, који је добио све гласове на оштрој опозиционој реторици. Притиском на њега ДПС врши и притисак на представнике мањинских народа и партија које су такође освојиле мандате и са којима ми сада преговарамо“, оцењује Милачић.

Он је истакао да је формирање владе први корак ка бољој будућности грађана Црне Горе.

„Позивамо искрено, не како то ради ДПС годинама манипулаторски, нашу браћу из мањинских народа да што пре заједно формирамо Владу, а формирање Владе је само први корак ка оном огромном раду који нам предстоји“, објаснио је Милачић.

Он је истакао да је њихова коалиција чврста, да је ово историјски тренутак за Црну Гору, који неће прокоцкати ни по коју цену.

Говорећи о Закону о слободи вероисповести, Милачић је навео да је тај закон срушио Мила Ђукановића.

„Ја бих лично волео да Закон о слободи вероисповести буде поцепан и да се донесе неки нормалан закон. Ми смо се у оквиру коалиције ’За будућност Црне Горе‘ борили против тог закона. Нисмо против тога да се уреди статус верских заједница у Црној Гори, али равноправно, једнако за све: за исламску, католичку, православну заједницу и за нашу канонску Српску православну цркву“, наводи Милачић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала