Телефонски разговор Макрона и Путина, тема Наваљни, Белорусија...

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, долазе на састанак "нормандијске четворке" у Паризу
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, долазе на састанак нормандијске четворке у Паризу - Sputnik Србија
Пратите нас
Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Емануел Макрон, разговарали су телефоном, а француски лидер је руском колеги рекао да је анализа извршена у Француској показала да је блогер и опозициони лидер Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе „Новичок“.

Француски председник је, како је саопштено из Јелисејске палате, рекао да званични Париз дели ставове ЕУ  у вези са тровањем блогера и опозиционог лидера Алексеја Наваљног и да је солидарна с Немачком када је реч о корацима које је потребно даље предузети.

Према Макроновим речима, Русија је та која треба расветли то питање спроводећи детаљну истрагу.

Раније данас, немачка влада је саопштила да су лабораторије у Француској и Шведској поновиле анализе узорака Наваљног и потврдиле да је отрован супстанцом из групе „новичок“.

Једна од тема разговора била је и ситуација у Белорусији, а француски лидер је Путину рекао да је неопходно подржати политичко решавање ситуације у тој земљи.

У Кремљу су потврдили да су председници разговарали, наводећи да ће више детаља бити објављено касније.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала