Завршен четворосатни разговор Путина и Лукашенка

© Фото : RIA Kremlin Pool / Уђи у базу фотографијаСастанак председника Русије и Белорусије, Владимира Путина и Александра Лукашенка, у Сочију
Састанак председника Русије и Белорусије, Владимира Путина и Александра Лукашенка, у Сочију - Sputnik Србија
Пратите нас
У Сочију су завршени разговори председника Белорусије и Русије, Александра Лукашенка и Владимира Путина, јавила је белоруска државна агенција Белта.

„Састанак је трајао више од четири сата. Шефови држава разговарали су о широком спектру питања билатералних односа, ситуацији у региону, заједничком реаговању на нове изазове“, наводи се у саопштењу.

Разговори у Сочију су први сусрет Путина и Лукашенка након председничких избора у Белорусији 9. августа, после којих су у Белорусији почели протести опозиције. Пре тога двојица лидера су одржала неколико телефонских разговора.

На почетку састанка, Путин је, између осталог, изјавио да Русија остаје посвећена свим споразумима са Белорусијом, укључујући договоре о ОДКБ и Савезној држави. Руски лидер је такође истакао да сами Белоруси, без спољних подстицаја, треба да реше ситуацију у земљи. Лукашенко је са своје стране захвалио Путину и свим Русима на подршци Белорусији након председничких избора.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала