Медојевић: Црном Гором влада тајна организација

© Фото : Ин4сНебојша Медојевић
Небојша Медојевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Покрета за промене Небојша Медојевић тврди да Црном Гором већ годинама влада тајна организација, „која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет“.

„Непријатељи те организације су сви који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права. Црном Гором већ годинама влада тајна организација, која не излази на изборе и нема никакав демократски легитимитет. Она годинама води никад објављени рат против црногорског друштва са основним циљем да задржи сталну атмосферу подела и нестабилности измишљајући непостојеће претње држави. Ова опасна тајна организација, на чијем челу је борд састављен од неколико владара наших судбина, самог врха режима, корумпираних делова служби, структура организованог криминала. Организација има своју војску плаћеника, банке, компаније, медије, НВО, полицајце, тужиоце, судије, дипломате, лобисте. Функционише са циљем да разори уставне темеље земље, легалне институције, систем вредности и да формира паралелне противуставне и незаконите структуре моћи преко којих би чували свој утицај на креирање државних политика и блокирали било какве позитивне реформе које би угрозиле њихове приватне интересе и криминалне профите“, саопштио је Медојевић.

Он каже да су непријатељи ове тајне организације „сви они који се боре за нормалну државу засновану на демократији и владавини права и који упорно годинама говоре, пишу и политички и јавно делују у правцу ослобађања државе и друштва од смртоносног загрљаја ове хоботнице“.

„Напади на мене не престају од 2000. године када сам први пут указао на појавне облике једне овакве организације која је настајала на дугогодишњем шверцу цигарета и корупцији у царини, полицији, ДБ и Влади који су овакве криминалне активности саме државе оправдавали тзв вишим интересима. У суштини, тада се у државном и друштвеном организму почео стварати монструм (сличан оном из култног филма 'Осми путник') који је почео да се храни тако што је јео само ткиво домаћина тј. државе Црне Горе. Како је растао и јачао 'осми путник' тако је слабио и гасио се домаћин – држава Црна Гора“, тврди Медојевић.

Каже да су Покрет за промене и он „политички веома опасан противник организације“, преносе Вијести.

„Имамо чисту прошлост, руке нам нису упрљане крвљу деведесетих, увек смо били на страни правде и истине и бранили слабије, имамо одличне међународне контакте, наш оснивачки пројекат помирења са црногорским Србима је 2009. године постао и политичка реалност и формирано је непоходно повјерење између ПзП и Нове, што је резултирало формирањем Демократског Фронта и голим оком видљивих позитивних промена у опозицији. Настали из цивилног сектора битно смо доприносили стасавању једног новог политички активног антирежимског цивилног сектора, упозоравамо на погубну економску политику Владе и долазећи банкрот и дужничко ропство, раскринкавамо транснационалне нарко картеле и њихове везе са режимом. Промовишемо општи друштвени договор о Новој Црној Гори и не одустајемо. Свој јавни ангажман, још од борбе против рата и фашизма деведесетих, па до супротстављања мафији данас, увек сам доживљавао као своју патриотску обавезу и мој допринос сигурној будућности наше деце. Брутални медијски и физички напади на мене и моју породицу, нису мој лични проблем. Као што ни напади на Вању Ћаловић, 'Дан', 'Вијести' нису само њихови проблеми. Организација је последњим операцијама објавила рат друштву и држави Црној Гори. Прогутала је и ДПС и они више нису странка, већ само услужни сервис Организације. Фашизам деведесетих и мафијизам данас имају исти корен у болесној идеји да група моћника контролише целокупно друштво путем идеологије или страха. Своју борбу против мафијизма и Организације водим из страха за будућност наше деце и наших породица. И наше Црне Горе. Нема победе, без храбрости и спремности на жртву. Победа је само питање тренутка када нас који смо спремни на борбу буде довољно. Све нас је више и тренутак победе се ближи. Само храбро“, закључио је Медојевић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала