Русија послала још један брод у немачке воде да заврши „Северни ток 2“

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПутоказ са логом компаније "Норд стрим 2" која руководи изградњом гасовода "Северни ток 2" у Немачкој
Путоказ са логом компаније Норд стрим 2 која руководи изградњом гасовода Северни ток 2 у Немачкој - Sputnik Србија
Пратите нас
Брод за снабдевање „Иван Сидоренко“ упутио се у немачку луку „Мукран“ који представља логистичку базу пројекта „Северни ток 2“, сведоче подаци ресурса за праћење бродова „Маринтрефик“.
Лука „Мукран“ је означена као одредиште брода у систему аутоматске идентификације. Брод „Иван Сидоренко“ је испловио из луке у Санкт Петербургу 15. септембра, а у луку „Мукран“ би требало да стигне 17. септембра.

„Северни ток 2“ могуће је завршити помоћу брода са сидром кога ће пратити други брод са динамичким позиционирањем. До сада је баржа „Фортуна“ компаније МРТС била један од кандидата за завршетак гасовода, док је друга опција брод за постављање цеви „Академик Черски“ са системом динамичког позиционирања. 

Подсетимо у луци „Мукран“ тренутно се налази и брод „Академик Черски“, док је баржа „Фортуна“ у луци у немачком Ростоку.

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније. 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала