Дамаск после Трампове изјави о намери да убије Асада: Користе методе терориста

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Уђи у базу фотографијаДамаск у Сирији
Дамаск у Сирији - Sputnik Србија
Пратите нас
Званично признање председника Доналда Трампа о намери да убије лидера Сирије Башара Асада само потврђује злочиначку активност САД, које „прибегавају истим методама, као и терористичке организације – убиствима, мимо било каквих међународних правила и принципа ради сопствених интереса у региону“, саопштило је сиријско Министарство иностраних послова.

Сиријски спољнополитички ресор такође је истакао да изјаве администрације САД о намери да убије председника Сирије говоре о нивоу политичке етике, која је заснована на злочинима ради постизања сопствених циљева.

„Изјаве америчке администрације о намери да убије Асада очигледно говоре о нивоу размишљања и политичкој етици руководилаца те администрације. То само говори о принципу извршавања злочина у циљу постизања сопствених циљева“, наведено је у званичном саопштењу Министарства иностраних послова Сирије.

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је раније да се залагао за "уклањање" сиријског председника Башара Асада када су САД имале прилику да га убију. Он је навео да је бивши министар одбране Џејмс Матис био против тог потеза и да га је одговорио.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала