Русија ће испоручити Индији 100 милиона доза вакцине против вируса короне

© Фото : RDIF press serviceПроизводња прве вакцине против вируса корона
Производња прве вакцине против вируса корона - Sputnik Србија
Пратите нас
Руски фонд за директне инвестиције договорио се са једном фармацеутском компанијом из Индије о испоруци 100 милиона доза вакцине против вируса корона „Спутњик V“, саопштио је Спутњику неименовани извор упознат са ситуацијом.
„Руски фонд за директне инвестиције продаће 100 милиона доза вакцине против вируса корона фармацеутској компанији из Индије“, рекао је извор.

Фонд је потврдио да се договорио са једном од водећих глобалних фармацеутских компанија „Др. Редиз“ (Dr. Reddy's) о сарадњи у циљу спровођења клиничких тестирања и испорука вакцине „Спутник V“ у Индију.

„Након добијања одобрења од регулатора, у земљу ће бити испоручено 100 милиона доза вакцине Спутник V. Испоруке могу почети крајем 2020. године, након добијања резултата клиничких тестирања и регистрације вакцине у Индији“, саопштено је из руског Фонда за директне инвестиције.

Подсетимо, прва вакцина против корона вируса је регистрована у Русији у августу, током јуна и јула је испитана на добровољцима, током прошле недеље је пуштена прва партија вакцине у цивилни промет.

Раније је заменица градоначелника Москве Анастасија Ракова саопштила да је 9. септембра почела добровољна вакцинација од вируса короне у руској престоници у оквиру пострегистрационе (треће) фазе тестирања руске вакцине.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала